Is deze mail niet leesbaar? Open 'm in je browser


nieuwjaarsbrieven | leermiddelen | eerste communie | heilig vormsel
 


Van 28 mei tot 14 juni 2019:
10% extra korting  op deze kopieermappen!

De kopieermap is ongetwijfeld het meest flexibel inzetbare leermiddel. Je kopieert immers enkel de bladzijden die je op een bepaald moment nodig hebt. 
We zetten ons aanbod op een rijtje.


 

EEN DIKKE DUIM VOOR JOU!
98 kopieerbare complimentenkaarten
voor peuters en kleuters

De sfeer waarin je kinderen begeleidt bepaalt mee hoe een kind zich in de klas voelt. Wanneer die sfeer aanmoedigend en stimulerend is, voelen kinderen zich geborgen. Hun creativiteit wordt geprikkeld en ze zullen bereid zijn tot het leren van nieuwe dingen. Kinderen die geregeld een complimentje ontvangen, ontwikkelen een positief zelfbeeld.

Een dikke duim voor jou! kan helpen bij het aanmoedigen, stimuleren en geven van complimentjes. Elk kind heeft immers op zijn tijd nood aan een ‘dikke duim’. Het ene kind op het domein van zelfredzaamheid, het andere voor motorische ontwikkeling of sociale ontwikkeling, taal...

In Een dikke duim voor jou! vind je maar liefst 98 kopieerbare complimentenkaarten die nauw aansluiten bij de ontwikkelingsdoelen voor kleuters.

Geen diploma’s die moeten behaald worden en die misschien wel tot faalangst kunnen leiden.
Wel ‘Je–bent-goed-bezig-kaarten’, die je op het passende moment aan het betreffende kind kunt geven. Want elk kind mag op eigen tempo evolueren. Toch?!

Op elke kaart staat waarom het kind de duim verdient, én een leuke, passende tekening, die ingekleurd kan worden.
Naast de aanmoedigende functie voor het kind heeft Een dikke duim voor jou! ook een communicatieve functie naar de ouders toe. Zij worden immers door de kaarten geregeld geüpdatet  over de vorderingen van hun kind.

En wat ook belangrijk is: Een dikke duim voor jou! bezorgt de leerkracht weinig extra werk.
Elke kaart is simpel te kopiëren. Er hoeft nog enkel de naam van de ontvanger en de uitreikdatum ingevuld te worden. Een eenvoudige aftekenlijst geeft de leerkracht een mooi overzicht van de uitgereikte complimentjes binnen haar groep. En misschien kun je die lijst wel inpassen in je leerlingenvolgsysteem...
Een aanrader op vele vlakken dus!

Tussen 28 mei en 14 juni 2019 geniet je van 10% extra korting op deze kopieermap.
De korting wordt op de definitieve factuur verrekend.

 

 

GOED ZO!
88 kopieerbare complimentenkaarten
voor leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar

Ook voor leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar hebben we zo'n complimentenmap voorzien: Goed zo!

Sociale, emotionele, morele en motorische ontwikkeling beoordeel je niet met punten. Net zomin als werk- en leerhouding en zelfredzaamheid.
Deze vaardigheden evalueer je aan de hand van aanmoedigingen, schouderklopjes, complimenten...
Een vorm van zachte evaluatie, dus!

Goed zo! kan daarbij een perfect hulpinstrument zijn. Want in Goed zo! vind je maar liefst 88 kopieerbare complimentenkaarten die nauw aansluiten bij de eindtermen van de lagere school.

De inspectie heeft het bekeken en vond dat deze map een dikke duim verdient !! (G.B.)

Tussen 28 mei en 14 juni 2019 geniet je van 10% extra korting op deze kopieermap.
De korting wordt op de definitieve factuur verrekend.

 

 

DE SPRAAKWATERVAL 6+ 8+ 10+
unieke spreekopdrachten a.d.h.v. originele uitgangspunten

Alwéér een spreekbeurt over Mijn Cavia? Of toch over Voetbal?
Niet als het aan ons ligt!!!


De Spraakwaterval bruist van ideeën voor andere spreekopdrachten dan spreekbeurten en andere onderwerpen dan hobby’s.
Bijvoorbeeld:
  • de presentatie van een nieuwsuitzending inclusief interview met ooggetuigen;
  • een zelfverzonnen horrorscoop over de leraar, voorgedragen in een passende enscenering;
  • de tv-demonstratie van een nieuwe frisdrank die –klap op de vuurpijl!– een zeer speciaal ingrediënt blijkt te bevatten;
  • of als het dan toch over voetbal moet gaan: een interview met de scheidsrechter over een papegaai die zijn wedstrijd in de war stuurde met perfect geïmiteerde fluitsignalen.

In de kopieermappen De Spraakwaterval 6+, 8+, 10+ (= één map per graad) staan telkens vijftig van dit soort uitgewerkte ideeën – steeds origineel, vaak grappig en soms lekker ondeugend.

Tussen 28 mei en 14 juni 2019 geniet je van 10% extra korting op deze kopieermappen.
De korting wordt op de definitieve factuur verrekend.

 

 

SCHRIJF ZE! 8+ 9+ 10+ 11+
schrijven met tips en tricks van echte schrijvers

In de serie Schrijf ze! nemen échte schrijvers de leerling bij de hand in vier motiverende les- en kopieermappen (voor 3de tot en met 6de leerjaar) vol originele schrijfopdrachten en tips en trucs van echte schrijvers. Wie kan leerlingen beter begeleiden bij (creatief) schrijven, dan een schrijver?!

In de schrijfopdrachten van Schrijf ze! maken de schrijvers leerlingen enthousiast en nemen hen bij de hand tijdens het schrijfproces en het schrijven van verschillende tekstsoorten.

De introductie van elke tekstsoort gebeurt aan de hand van een voorbeeldtekstje waaruit de typische kenmerken van de tekstsoort worden gedistilleerd. Daarna volgt in (creatieve, originele) opdrachten ruimte voor de uitwerking.
Dat alles met concrete tips en geheime trucs van de schrijvers (die zich voor de gelegenheid helemaal verdiept hebben in het huidige leerplan Schrijven én het nieuwe leerplan Taalbeschouwing.)

Kortom: de schrijfopdrachten zijn hoe dan ook een mooie aanvulling op jouw taallessen. Schrijf ze! bestaat uit les- en kopieermappen of kleurrijke werkboeken op vier verschillende niveaus: voor het derde leerjaar tot en met het zesde leerjaar. En verder…!

Drie jeugdauteurs, Reine De Pelseneer, Moniek Vermeulen en Frank Pollet, zijn samen goed voor tientallen prenten-, kinder- en jeugdboeken, nominaties en prijzen in Kinder- en Jeugdjury's, terwijl Femke Winkels haar sporen ruimschoots verdiende in diverse educatieve uitgaven in Nederland en Vlaanderen. Bovendien zijn Reine en Frank zelf schrijfdocenten!

Tussen 28 mei en 14 juni 2019 geniet je van 10% extra korting op deze kopieermappen.
De korting wordt op de definitieve factuur verrekend.

 

 

FEESTBEESTJE! 6+ 8+ 10+
muzische activiteiten rond de kerkelijke feestdagen

Feestbeestje! 6+, 8+, 10+ (= één map per graad) neemt je mee langs een weg van verschillende emoties, van verdriet tot blijdschap en enthousiasme, maar laat je ook heerlijk knutselen rond de kerkelijke feesten.

Ieder Feestbeestje! bevat een cd met liedjes.
Deze cd bevat zowel de gezongen liedjes als de instrumentale versies!

In Feestbeestje! vind je eindelijk een nieuw liedje over Driekoningen, en misschien wel de allereerste gedichten over Hemelvaart.
Verder komen uiteraard aan bod: Vasten, Pasen, Pinksteren, Allerheiligen, Allerzielen, Advent, Kerst!

Tussen 28 mei en 14 juni 2019 geniet je van 10% extra korting op deze kopieermap.
De korting wordt op de definitieve factuur verrekend.

 

 

Oefen Franse basiswoordenschat met
ALLEZ-Y AVEC CAMELOT LE PETIT ROBOT! 10+

Een vreemde taal vlot leren gebruiken vraagt veel tijd en oefening. Het is pas wanneer de leerlingen de woordenschat echt kennen, dat ze die ook actief en in de passende context zullen kunnen gebruiken. Het komt erop aan om te oefenen dus! En veel! Dat kan met ALLEZ-Y, avec Camelot, le petit robot!

Deze kopieermap bevat tal van gevarieerde oefeningen en zes ganzenbordspellen om de basiswoordenschat Frans te oefenen.

De opdrachten uit ALLEZ-Y, avec Camelot, le petit robot! oefenen bijna alle woorden uit de actieve woordenlijst Frans Basisonderwijs (VVKBaO, OVSG en Go!)

ALLEZ-Y, avec Camelot, le petit robot! is dus ideaal oefenmateriaal voor leerlingen van 5de en 6de leerjaar, maar ook voor 1ste middelbaar.

Tussen 28 mei en 14 juni 2019 geniet je van 10% extra korting op deze kopieermap.
De korting wordt op de definitieve factuur verrekend.

 

 

In je klas, zelfs met de hele school, werken rond...
BOEIENDE MAANDTHEMA'S! 8-10 en 10-14 jaar

Met de kopieermappen Kleine Mensen, Grote Vrienden! (voor 8- tot 10-jarigen) en Fijne Mensen, Dikke Vrienden! (10- tot 14-jarigen) werk je met je klas, of zelfs met de hele school, rond buitengewoon boeiende maandthema's.
Aan de hand van 2 luister-cd's met speciaal voor dit project geschreven liedjes, worden de thema's die aansluiten bij de leefwereld van de leerlingen, praktisch uitgewerkt (10 per map).

Elk thema en de bijbehorende verwerking staan los van de andere thema's. Dit maakt dat je perfect in kunt spelen op aanwezige behoeften, zowel die van de leerkracht als van de leerlingen.

Tussen 28 mei en 14 juni 2019 geniet je van 10% extra korting op deze kopieermap.
De korting wordt op de definitieve factuur verrekend.  Uitgeverij EFD Volg ons op Facebook

 
 
 

website: www.eenfijnedag.be | mail: info@eenfijnedag.be

Wens je in de toekomst deze nieuwbrief niet meer te ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als je op de hoogte wil blijven van onze fijne nieuwtjes, vink dan aan welke info je exact van ons wenst.
Wij doen het nodige. Dank je wel
.