Aftellen met...

Sofie Nachtegael


 


Sofie Nachtegael werd geboren te Sint-Niklaas op 16 oktober 1974.

Als kind tekende ze reeds graag en veel. Ze ging naar de tekenschool en volgde later schilderkunst aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te Sint-Niklaas. Nadien koos ze vol overtuiging voor het atelier Illustratieve Vormgeving.

Sofie illustreerde Gedoe!, een dichtbundel voor tieners van Frank Pollet en zorgde voor de illustraties bij De weg kwijt, een verhaal geschreven door Sofie De Moor. Beide boekjes verschenen in de Verrekijkerbieb van uitgeverij die Keure.

Voor uitgeverij De eenhoorn illustreerde ze Kat is weg, een verhaal voor eerste lezertjes, geschreven door Moniek Vermeulen. Een tweede boek in dezelfde reeks Noor en Toon verscheen met als titel Noor doet haar zin.

In het najaar van 2020 verschijnt bij uitgeverij De Eenhoorn Samen met Iko, een prentenboek voor jonge kinderen dat geschreven werd door Kolet Janssen.

Ook wenskaarten en andere illustraties creëert Sofie graag.                                                                        
Zo ontwierp ze enkele reeksen nieuwjaarsbrieven voor uitgeverij Een Fijne Dag.

Sofies belangrijkste inspiratiebronnen zijn ongetwijfeld haar kinderen en de natuur.                               
In haar werk vindt ze het belangrijk een bepaalde sfeer of gevoeligheid weer te geven. Compositie en kleurgebruik versterken deze en nemen je mee op ontdekking.                                                              
Sofie houdt van schilderen, maar experimenteert ook graag met andere technieken, om deze nadien op subtiele wijze met haar schildertechniek te combineren.

 

Haar nieuwjaarsbrieven

 

KLEIN FORMAAT

20-02A
20-02B
20-02C
20-02D

 

GROOT FORMAAT

20-52A
20-52B
20-52C
20-52D