Leermiddelen Nederlands

Samenleesboeken
met verschillende leesniveaus in 1 boekje

 

Doelgroep: basisonderwijs - 1ste t.e.m. 6de leerjaar


Samenlezen in één boek

In de Samenleesboeken is de tekst geschreven op twee verschillende AVI-niveaus. De twee niveaus wisselen elkaar om de paar regels af. De beginnende lezer leest het lagere AVI-niveau. Een meer ervaren lezer, ouder of leerkracht, leest de moeilijkere zinnen op een hoger AVI-niveau. Zo lees je samen een leuk verhaal! De Samenleesboeken zijn een goede oefening voor zwakke of dyslectische lezers.

Waarom samenlezen leuk is

Bij alle leesseries die we maken is leesplezier voor de lezertjes het belangrijkste doel. Als kinderen een boek leuk vinden, is het leesniveau vaak zelfs een stuk minder belangrijk. Kinderen lezen dan puur op motivatie!
Nu is samenlezen op zich al heel gezellig! Maar daarnaast dragen alle facetten die het samenlezen zo effectief maken ook bij aan het leesplezier van kinderen. Dankzij de twee verschillende AVI-niveaus is de woordenschat in de Samenleesboeken veel groter dan in de gangbare leesboeken voor beginnende of zwakke lezers, en dat maakt de verhalen een stuk interessanter.
Bovendien zijn de prachtige illustraties niet alleen een ondersteuning bij het lezen, ze maken het boek ook veel aantrekkelijker!

Samenlezen kan nu ook digitaal! (serie 8)

Behalve in druk, verschijnen de nieuwste Samenleesboeken ook in een digitale, geanimeerde versie!
In deze digitale Samenleesboeken worden de tekstjes ondersteund door animaties, die het verhaal nog leuker maken, maar niet afleiden bij het lezen.
In een digitaal samenleesboek kun je één van de twee niveaus voor laten lezen, of gezellig samenlezen net als in een papieren samenleesboek. De digitale boeken zijn bovendien verrijkt met leuke spelletjes die erop gericht zijn het plezier én het leesbegrip te verhogen. meer informatie