Vormselvoorbereiding

Kwartet voor het Vormsel

 


Kinderen (en hun ouders!) motiveren om aan catechesebijeenkomsten deel te nemen als voorbereiding op het Vormsel, het is geen evidentie meer. Catechisten dienen enthousiaste, creatieve mensen te zijn die hun gedrevenheid kunnen doen afstralen op het jonge volkje.
Wij van Een Fijne Dag! willen daar graag bij helpen.

Het Zoekboekje voor het Vormsel was een eerste duwtje in de rug: we hebben de vormselvoorbereiding geschreven in de jolige jongerentaal van vandaag, zonder afbreuk te willen doen aan de ernstige inhoud.
Dat Zoekboekje bleek bij velen aan te slaan. Heel gauw was de eerste druk uitverkocht, werd een tweede druk op de markt gebracht, waarbij we rekening hielden met de fijne suggesties die we van gebruikers hadden ontvangen.

Nieuw fijn materiaal voor de catechist is ons Kwartet voor het Vormsel.
Nee, niet zomaar een vrijblijvend gezelschapsspelletje! Wij zouden niet Een Fijne Dag! zijn als we niet zouden streven naar een (educatieve) meerwaarde. En we zijn er rotsvast van overtuigd dat we die ook gevonden hebben.

Bij een traditioneel kwartetspel hoef je enkel aan de andere spelers kaarten te vragen om tot een kwartet te komen. Bij het Kwartet voor het Vormsel is er méér aan de hand. Op elke kaart staan onderaan immers 4 mogelijkheden waarvan er slechts 1 bij de kaart hoort. De juiste combinatie staat duidelijk aangegeven. Een speler die vraagt, krijgt de kaart alleen als hij de juiste combinatie kiest. En uiteraard hebben die combinaties met diverse aspecten van het vormsel of de vormselvoorbereiding te maken. Ons Kwartet voor het Vormsel is dus veel meer  dan zomaar een vrijblijvend gezelschapsspelletje!

Vanzelfsprekend sluit Kwartet voor het Vormsel naadloos aan bij het Zoekboekje, maar wie (nog) niet met het Zoekboekje werkt, kan het Kwartet perfect in de vormselvoorbereiding integreren.
En voor de prijs hoef je ’t zeker niet te laten!

 

Kwartet voor het Vormsel (duopack)
(2 exemplaren van hetzelfde kwartet)
12.00 euro
Kwartet voor het Vormsel (sixpack)
(6x het kwartet voor de prijs van 5x)
30.00 euro

 

 

ontvang onze nieuwsbrief
 

auteur: Frank Pollet
concept: Marino Pollet
(gedeponeerd concept)
illustraties: Lisa Van Spitael
en Fien De Decker

omvang:
55 kaartjes, incl. spelregels

 

spelregels
voorbeeldkaarten


Cool werkboekje!


Werkboekje voor Vormsel

De methode is ingedeeld in 5 aanbevolen en 3 optionele bijeenkomsten. Bij ieder hoofdstukje (bijeenkomst) is een aantal (speur)opdrachten voorzien die de vormeling thuis (samen met de ouders, meter, peter of grootouders) mag uitvoeren, al vormt dit geen noodzaak of verplichting. Het is echter mooi meegenomen mocht dat wel kunnen. Zo maken ouders immers duidelijk waarom ze graag de kinderen hun spoor laten volgen.
[lees meer]

Creatief met Bijbelverhalen

7 verhalen uit het Oude Testament én aanzetten om na te denken over de inhoud. Dit gebeurt a.d.h.v. gevarieerde en speelse denk-, praat-, schrijf- en doeopdrachten die aansluiten bij de leef- en belevingswereld van de kinderen.