Eerste communie:
Door dik en dun

Op 15 augustus 2018 verscheen onze eerstecommunie-cd "Door dik en dun".
Liedjes van An Melis, gezongen door Myrthe Van Steenlandt.
Uitgewerkte vieingen: Moniek Vermeulen.

 

9de druk:
Met Juul in de Wolken!

Met Juul in de Wolken! is uitgegroeid tot DE referentie voor kindvriendelijk communievieren! Geen wonder dat het boekje ondertussen maar liefst 9 drukken kent.
Deze 9de druk bevat uiteraard het nieuwe Onze Vader!
En er is meer: Fien De Decker illustreerde het boekje toen ze 15 jaar was. Nu, 10 jaar later, maakte ze voor deze druk dezelfde illustraties opnieuw. Gedetailleerder, subtieler en digitaal ingekleurd.
Moet het nog gezegd worden dat wij helemaal in de wolken zijn met deze herziene druk?!

 

Thema jeugdboekenmaand: Vriendschap

Grote Juul en kleine Egon is een grappig, spannend, maar ook ontroerend verhaal over vriendschap voor wie pas kan lezen.
Geschreven door Frank Pollet en Moniek Vermeulen, geïllustreerd door Fien De Decker (zie ook het eerstecommunie-werkboekje Met Juul in de Wolken!).

Een grappig verhaal over dierenvriendschap tussen de giraf Juul en de egel Egon. De stekels van de egel hebben de giraf bezeerd. Daardoor is de sfeer tussen beide dieren nogal stroef, maar als de egel in een diepe put valt, is hij maar wat blij dat de giraf van die lange poten heeft. (...) De tekeningen zijn expressief en helder van kleur. De tekst staat niet in de illustraties. De pagina's zijn wit of gekleurd, passend bij de tekst, zonder dat de duidelijkheid eronder lijdt. Vanaf ca. 7 jaar.
[NBD]

[lees meer]

Meer middelen voor kleuter- en basisonderwijs in 2019

Het basisonderwijs krijgt meer administratieve ondersteuning. Het gaat om 20 miljoen euro jaarlijks, of een toename van administratieve ondersteuning met meer dan 20 procent. En eenmalig komen er 10 miljoen euro extra werkingsmiddelen voor het kleuteronderwijs en 10 miljoen euro voor ondersteuning op de werkvloer van kleuter en lager onderwijs. Die eerste 10 miljoen kan dienen voor de aankoop van speelgoed, nieuwe bankjes en stoeltjes, computers... Het andere pakket van 10 miljoen euro mogen de kleuter- en lagere scholen gebruiken voor bijkomende uren kinderverzorging, zorgcoördinatie of leerkracht (vb. co-teaching).

[bron: Het Nieuwsblad, 27 dec. 2018]

 

 

Recentste update:
25 Maart, 2019 11:20

Zoek een titel


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wordt, net als wij, sponsor van