Mening van anderen die met onze uitgaven werken

Reactie!

algemeen
In de Wolken!
Wij willen vleugels!
Op het goede spoor!
Hartje Lief
Ik ben een zonnetje!
Een duim voor Jezus
Een keitoffe Vriend
Ik geef je mijn woord

 

algemeen

Volgens mij zijn jullie een perfecte inspiratiebron voor vele leerkrachten! Bedankt hiervoor!
Wendy V. E., Merelbeke

Wat ons telkens boeit is de originaliteit van de vieringen en vooral ook van de liedjes die bij de kinderen heel goed in de smaak vallen, die vlot aan te leren zijn en die bovendien met onze live muzikant enorm feestelijk zijn. Je ziet kinderen ontspannen, openbloeien naarmate er meer liedjes gezongen worden. Het swingt de pan uit. Dat is niet alleen leuk voor onze lieve kids, maar ook voor alle ouders, broers en zussen en de rest van de familie. Iedereen is apetrots.
Jacqy V. C.

Jullie cd's zijn echt een schot in de roos als je een muzikaal sterke viering wil met zowel een leuk en tof ritme en ook sterke teksten. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik ze nu reeds twee jaar op rij kan gebruiken en zal zeker niet aarzelen om de nieuwe aan te kopen.
Annie S.

Ik ben blij jullie eens te kunnen meedelen ,dat ik een bijzonder grote steun vind in jullie werk! Want na al die jaren is het niet zo evident om alleen alles uit te werken ; alvast langs deze weg ,een duwtje in de rug voor al jullie medewerkers!
Nadia C., Wetteren

Hartelijk dank voor het mogen gebruiken van jullie kunstwerkjes.
Paul G., Meulebeke

Veel heb ik aan jullie te danken, het is goed dat we kunnen terugvallen op voorbeeld-vieringen
en jullie liedjes zijn altijd vreugdevol met veel inhoud, tijdens de catecheseuurtjes heb ik de gewoonte na het zingen van een lied, de kinderen eens te laten bezinnen over de tekst.
Hierin vinden ze Jezus' boodschap terug, zonder moeilijke woorden.
Fientje D., Halle

We krijgen vaak complimenten over de mooie liedjes !
Inge L., Korbeek-Dijle

Mijn Eerste Communieviering was weer een groot succes! Dankzij jullie ook! Bravo ook voor jullie werk!
Caroline M., Buggenhout

De liedjes zijn erg aangenaam om zingen, de kinderen vinden ze fijn, de inhoud is duidelijk en een verrijking voor de vieringen.
Mich V., Hever

Het was voor ons super, eigenlijk 'super de luxe' liedjes en een viering van de bovenste plank. Samen met de ouders hebben we gezongen en letterlijk gedanst tijdens onze eerste communieviering. Een 70 tal eerste communiecantjes met lachende gezichtjes en ogen als zonnetjes. Gewoon om gelukkig te zijn. Eén van de kinderen zei: Ik doe mijn eerste communie omdat ik Jezus graag zie.En eigenlijk hoop je dan dat er iets van overblijft.  
Dus het is de moeite waard.
Marie-Louise F., Duffel

Voor de tweede keer maakte ik gebruik van jullie viering+cd. De ouders en andere aanwezigen in de kerk waren weer heel enthousiast over de inhoud en ook over de liedjes. De vormelingen vinden het ook heel leuk om deze liedjes te zingen. Als ze op uitstap gingen, zongen ze spontaan de liedjes!
Het is voor mij ook een hele goede hulp. Normaal gezien zat ik soms al maanden vanalles te verzamelen om het tot een leuke viering te maken maar nu ben ik daarvan gespaard. 
Goele S.


In de Wolken!

Drie fantastische eerste communievieringen heb ik (bijzondere leermeester RKG) samen met andere scholen in mekaar gestoken. De cd "In de wolken" werd door collega's,  kinderen, ouders en parochiepriesters erg gewaardeerd.
Driemaal  was het een andere viering.
In Wachtebeke kwamen de kindjes met zonnebloemen in de hand in de kerk binnen. De liedjes werden ondersteund door een "orkest" dat door ouders samengesteld was. Het succes was groot.
In Waasmunster was de kerk versierd met wolkjes waarin een foto van elk kindje opgekleefd werd. Juul stond vooraan naast het altaar en hield alles goed in de gaten. De kindjes hadden vooraf een pracht van een koffer gemaakt en die was bekleefd met prenten uit het boekje. Elk kindje ging na de viering fier met zijn 'valies' huiswaarts.
In Temse gaat de viering nu met Pinksteren door. Elk kindje heeft een molentje gemaakt. Ons misboekje is in kleurendruk gemaakt en zorgt ervoor dat iedereen direct in de wolken zal zijn.
Juul zal bij de offerstoet aanwezig zijn.
Ik vond het fijn om dit jaar met de cd "In de wolken"  te werken. Ik kijk nu reeds uit naar volgend jaar. Bedankt voor de leuke en pittige liedjes. De kinderen zingen ze voortdurend als ze uit de klas komen. Ik hoor ze soms ook op de speelplaats zingen. In het vierde leerjaar heb ik  ook enkele liedjes aangeleerd. Ze zijn ook gewoon leuk om te zingen, zelfs zonder eerste communieviering in het vooruitzicht.
Jo R., Sint-Niklaas

De kinderen en ikzelf waren in de wolken over "Juul de giraf". We hebben heel graag met het boekje gewerkt en de cd draaide dagelijks op volle toeren in de klas. Ook nu, een maand later, worden de liedjes nog graag gezongen! Juul was bij ons in de kerk tijdens de viering en nam ons echt mee op reis.
Het boekje is kindvriendelijk opgesteld en maakt op eenvoudige wijze duidelijk wat het betekent om je Eerste Communie te doen.
Wij maakten zelf een aftelkalender met elke dag een "Juleke" zodat de kinderen konden aftellen naar het grote feest.
Nadette D., Sint-Amands

Ik vond het een fantastisch thema. De kinderen gingen zo op in de figuur "Juul". Ik had een girafknuffel gekocht en elke dag kwam Juul echt in de klas. De kinderen gingen zo samen met hem op weg naar hun eerste communie. Ik had ook een doorgeefkoffer gemaakt met enkele opdrachten erin rond de voorbereiding op de eerste communie, maar die samen met de ouders moesten doorgenomen worden. Zo werd de betrokkenheid vd ouders ook groter. Er zat ook een kleurplaat bij die ik gedownload had.
In de kerk heeft de pastoor ook met Juul gespeeld en stonden er nog  super grote giraffen. Het was een super-dag met een super-thema.
We waren echt in de wolken!!!
Juf Sieglinde

Ook op onze school waren de kinderen van het eerste leerjaar dit jaar in de wolken !!
Samen met Juul de giraf hebben ze zich wekenlang intensief voorbereid op hun eerste communie. In de klas stond al die tijd een grote tekening van Juul op het bord.
Tijdens de eerste communieviering zelf waren we letterlijk én figuurlijk in de wolken. We hebben het altaar omgetoverd in een heus wolkendek met Juul in levensgrote versie er tussenin. Bij het binnenkomen hadden al onze kinderen een ballon vast en die  kwam dan in de pootjes van Juul terecht.
Na de viering verhuisde Juul mee naar buiten voor de groepsfoto en werden de ballonnen opgelaten.
Het was voor onze kinderen echt een onvergetelijke belevenis !!!!
Raf D.P., Aalst

Ik vond het thema ‘in de wolken’ zeer aangenaam om mee te werken. De kinderen en ikzelf waren echt in de wolken bij het zingen van de liedjes.
juf godsdienst gemeenteschool, Sint-Gillis-bij-Dendermonde
 
We schilderen de giraf in het groot om aan het altaar te zetten en spoten met isolatieschuim wolken die we blauw verfden. Aan de stoelen van de communicantjes maakten we een wolkje bestempeld met blauwe verf en hun naam vooraan en de herinneringsprent die we op jullie site vonden vulden we in en plakten we aan de
achterkant. We kregen zeer veel mooie complimenten. Dat doet enorm deugd.
Bedankt voor het uitbrengen van al deze mooie vieringen en bijhorende muziek.
Evi L., Oplinter.

Mijn E.C. was een topper!
Zeer mooi en boeiend thema voor iedereen : de kinderen , ikzelf , de ouders. We hebben er echt van genoten!
Ik had een zeer mooi decor met vele Juulkes , meegebracht door de kinderen. Een groot blauw bord met één grote Juul erop en alle foto’s van de kindjes erbij. Op elke stoel van de communicantjes was er  achteraan één wolkje (met hun eigen fotootje)  dat ze zelf gemaakt hadden en waarop iets stond hoe ze iemand in de wolken konden laten zijn. De wolkjes waren met een feestelijk strikje bevestigd aan de stoel. Op een erestoeltje vooraan ergens lag onze Juulke-handpop die ik in de klas soms gebruikte. Niemand wist dat ik Juulke ging laten praten op ’t einde van de mis : complete verrassing voor de kindjes. Juulke zei dat ze het heel mooi gedaan hadden en bedankte ook alle mensen die de juf geholpen hadden.
Raar maar waar maar “Donkere wolken “ was ons lievelingslied : één kindje zong het eerst alleen en dan de groep nog eens. Zeer mooi…
Als geschenk van de ouders en de kinderen kreeg ik een prachtige vaas met een getekende en geschilderde  Juul erop : prachtig met de 21 rozen erin.
We zullen Juul missen , we vergeten hem nooit , de handpop blijft onze vriend in de klas. 
DANK VOOR HET MOOIE THEMA AAN DE HELE WERKGROEP !!!
Conny V., Tiegem

Voor Juul hadden we een volledig pak gemaakt, hij kwam dan ook elke bijeenkomst, 6 in 't totaal, de 53 kinderen een bezoekje brengen, met in zijn valies altijd één of andere verrassing.
Tijdens de Communieviering kon hij het niet laten en kwam hij met een hondertal ballonnen de kerk binnen, de kinderen lieten deze buiten de wolken invliegen, een kaartje er aan dat ze in de wolken zijn met Jezus als vriend.
Hun werkboekje en Juul met z'n valies kregen ze als souveniertje mee naar huis.
De kinderen tevreden, de ouders en familie tevreden en toch ook noch een lekker weertje erbij..
't Is weer voorbij, we kijken al uit naar volgend jaar!
En..Zoals ieder jaar is het fijn met jullie te werken!
Fientje D., Halle

 

Wij willen vleugels!

In de viering hebben wij voor het tweede jaar op rij de teksten en liederen gebruikt van ‘Wij willen vleugels’. Iedereen zowel de catechisten, vormelingen en ouders zijn zeer enthousiast over de liederen en teksten die bij deze viering horen.
Deze liederen zijn zeer kindgericht wat betreft zowel de inhoud als het ritme.
Mijn dochter heeft als vormeling vorig jaar deze liederen aangeleerd en ik hoor haar thuis nog geregeld deze liederen zingen dus dat zegt voor mij voldoende.
Marijke Thibau. Berlare

Dit is de tweede keer dat we met jullie materiaal werken. 2 jaar geleden werkten we het thema "Wij willen vleugels" uit. Ook een mooie viering, en de cd met liedjes hierbij vonden we zeker een aanrader!
Greet Mertens, catecheseploeg federatie Essene


Op het goede spoor!

Ik ben jullie zoooooooooooo ontzettend dankbaar met die prachtige CD én viering van "Op het goede spoor" Het is de eerste keer in jaren dat ik iets volledig heb kunnen gebruiken. Wij hebben werkelijk àlle liedjes gebruikt én mits een paar kleine aanpassingen de ganse viering. We hebben het extra tof gemaakt door zelf een trein te knutselen en daar onze tochtgenoot (die we enkele jaren voordien in het leven geroepen hadden) opgezet. Bij het binnenkomen van de kerk is onze trein dus ook binnengereden en dit op het geluid van een binnenkomende trein (gedownload van Youtube). We hadden ook treintickets gemaakt en die werden geknipt met een ponsertje in de vorm van een treintje (dit hadden we ook het ganse jaar gebruikt bij elke viering met de vormelingen).
Ik hoop echt dat jullie spoedig terug met zo'n goed materiaal voor de dag komen. Ik ken reeds al jullie andere CD's i.v.m. vormselvieringen, maar zo goed als deze, ... volledig bruikbaar... zo mogen er meer komen hoor!
Lutgarde V. d. B.

Over "Onze Vader": Ik vind het een prachtig lied.We waren al vele jaren op zoek naar een "nieuw" onzevader en nu hebben we het. Telkens als ik het lied hoor of zing, krijg ik er nog kippenvel van.
Monique D., Varsenare

Alle ouders waren enthousiast over de inhoud van de viering. Het was eenvoudig en een leuk thema.
De leerlingen vonden het ook keitoffe liedjes en repeteerden toch zo graag.
Ikzelf vond het ook geslaagd en een zeer goede leiddraad voor de viering. Toch heb ik er iets persoonlijks kunnen aan toe voegen. Andere jaren heb ik heel veel werk om een viering in elkaar te knutselen. Ik ben van plan om volgend jaar terug een viering van jullie te gebruiken.
Goele S., Slypskapelle

De vernieuwde versie van het Onze Vader vonden we heel positief!
Greet Mertens, catecheseploeg federatie Essene

 

Hartje Lief

Samen met de kinderen hebben we heel veel plezier beleefd aan dit thema. De liedjes waren prachtig, en met de hulp van jullie boekje (met hier en daar wat aanpassingen) was het echt subliem.
Het was allemaal zo mooi en zat zo mooi inmekaar, het was af, ik geniet er nog van na.
Bedankt voor jullie steuntje in de rug.
Eric D., Gingelom

Net zoals vorig jaar vielen de leidjes zowel bij de kinderen, ouders, familie en alle aanwezigen in de
smaak. Nu nog steeds vragen de kinderen om de Cd nogmaals op te zetten zodat ze de liedjes kunnen meezingen. Door de uitgewerkte viering heb ik heel wat ideeën op gedaan voor de viering op een leuke, kindvriendelijke en nooit te vergeten manier uit te werken. De vele lofbetuigingen over de viering is niet alleen naar mij gericht maar ook naar jullie, dankzij jullie is het mogelijk om zo'n prachtige viering voor te bereiden. Onze dag was zeker en vast geslaagd.
Cindy V., Wemmel

Zowel de kinderen als de ouders, familieleden en vrienden die in de kerk aanwezig waren, vonden het een geweldige viering. Teksten die de kinderen lazen, verstonden ze tenminste. De liedjes waren vlot en verstaanbaar. Ik had de kinderen een isomo-hartje laten rood schilderen en dat op een groen stokje gezet met een blaadje eraan geniet. Dat had ik dan aan hun stoel vastgeplakt. Ten eerste was het bedoeld als versiering en ten tweede konden de kinderen op het einde van de viering het hartje eraf halen en aan hun ouders geven om hen te bedanken.
Ik ben heel tevreden over jullie werk. Als je als godsdienstleerkracht er alleen voor staat dan is dit wel een serieus duwtje in de rug.
Ik waardeer jullie werk enorm en ik krijg veel vragen over de viering en de liedjes. Het enige wat ik kan doen is jullie website geven en jullie aanprijzen. En dat doe ik met alle plezier!!!
Wendy W.

Ik vind de teksten uit de viering "hartje lief" zeer kindvriedelijk en het epistel zeer eigentijds
Iedereen kent zijn of haar tekst uit zijn of haar hoofd en dat komt dan wel heel spontaan over.
Brigitte

Het was een fantastische eucharistieviering waarin de kinderen zeer actief hebben meegedaan. Ze waren zeer enthousiast over de liedjes. Ik heb veel positieve reacties gekregen van de mensen.
Ik had gezorgd voor witte en rode hartjesballonnen gevuld met helium om het nog meer kindvriendelijk te maken. Alvast bedankt voor de tip die ook vermeld stond in jullie boekje. Het was een fantastisch moment toen die ballonnen buiten opgelaten werden. Nu maar hopen dat er ook nog reacties terugkomen op deze ballonnen. Natuurlijk zou ik volgend jaar zeker graag willen werken met jullie nieuwe materiaal.
Cindy S., Waanrode

Al enkele jaren maken we dankbaar gebruik van jullie aanbod.
Liedjes, vieringen, aangeboden teksten, lezingen zijn dan ook welkom.
We zitten volop in onze laatste voorbereidende dagen voor de eigenlijke communieviering op pinksterzondag.
We kozen dit jaar om te werken met de viering en de cd: hartjelief.
Het is een thema dat de kinderen echt aanspreekt.
Ze zitten helemaal in de ban van het hartje.
De liedjes vinden ze kei-leuk en zingen ze dan ook de ganse dag door.
Marleen H., Heist-op-den-Berg

Ik vond het een zeer mooie viering met mooie teksten uit de leefwereld van de kinderen. Het is ook een leuk thema. We versierden de kerk met hartjes en als bedanking kregen de ouders ook een hartje uit stof. De liedjes waren buitengewoon. Elke week oefende ik in de klas 1 liedje in en ze kenden ze dan ook goed uit het hoofd. Niet alleen de tekst van de liedjes was mooi en raakte de leerlingen,maar ook de melodie sprak hen erg aan. Het waren vlotte meezingliedjes. We zochten ook bijhorende gebaren. Er hoorde ook een boekje bij met de noten van de liedjes,wat interessant was voor onze muzikanten:de gitarist en de dwarsfluitspeelster.
Heidi W.

[TIP]
Ik ben een leerkracht van het tweede leerjaar en verzorg elk jaar de eerste communie in onze parochie. De parochie vindt geen mensen om dit te doen.  Dus alles van de aankleding, de viering, knutselwerkjes voor de ouders en ga zo maar door, is voor mijn rekening.  Omdat ik er elk jaar toch iets bijzonders van wil maken is dit elke keer een hele hoop werk.  Ik ben dan ook “superblij” met jullie nieuwe uitgaven van de laatste jaren !  Zeker sinds er ook een uitgewerkte viering bijzit. 
Dit jaar hebben wij gewerkt met het thema “HARTJE LIEF”.  Een heel dankbaar thema !
Na afloop heb ik heel veel positieve reacties gekregen van de ouders : nog nooit zo’n gezellige, mooie viering gezien; fantastisch ; heel moderne muziek ; leuk thema ; …
Voor de ouders hadden we een bloempotje beplakt met hartjes in oranje en rood, volgens de techniek van servetten, daarna hadden we takjes van een krulwilg in een bolletje klei in het potje gedaan, met daaraan vilten hartjes geschoven, het potje opvullen met rood of oranje zijdepapier, netjes inpakken met rood en oranje lint, een kaartje in hartvorm met een mooi bedanktekstje erop en klaar. Vele ouders lieten een traantje…
Voor de versiering in de kerk had ik met de kinderen twee grote friezen gemaakt om aan de pilaren te hangen.
Op rol kraftpapier (bruin kaftpapier), had ik vierkanten van 40 op 40 gemaakt en in elk vierkant kon een kind zijn HART tekenen met pandakkrijtjes in warme kleuren (rood, oranje, geel, bruin,…) daarna werd elk vierkant overschilderd met een warme kleur ecoline en zo ontstond een prachtig ‘hartjestapijt’.  (Deze hangen momenteel in de school in de gang).
Ik had ook in datzelfde kraftpapier grote harten uitgeknipt (2 per kind).  Zij hebben eerst één zijde beschilderd met dezelfde warme kleuren en daarna de twee harten aan elkaar genaaid met rood of oranje katoen.  Als ze bijna rond waren, hebben we proppen papier in de harten gestopt zodat ze volume kregen.  Deze hebben we opgehangen aan de pilaren in de middenbeuk.
Ik heb ook een dansje gedaan met de kinderen.  Daarvoor hadden ze in elke hand een plantenstokje met daarop een rood hart met aan twee kanten een kleiner oranje hartje gekleefd.  Dan nog een rood en oranje inpaklint eraan (dat is leuk als ze die hartjes dan bewegen).
Op de boekjes van de viering heb ik met de kinderen ook vilten hartjes gekleefd. Zij hebben dit voor hun eigen ouders gedaan om de voorbehouden plaatsen aan te geven. Op de overige boekjes hebben ze telkens één vilten hart gekleefd en twee andere harten gestempeld.
Tijdens het dankwoordje hebben de kinderen elke keer een letter in de lucht gestoken zodat de ouders bij het klinken van ‘HARTELIJK DANK’ dit ook konden lezen.
Aan de stoelen van de kinderen had ik ook afwisselend een rode hartjesballon en een oranje gewone ballon gehangen.
Ik hoop met deze tips andere leerkrachten te helpen om met hun voorbereiding veel harten te veroveren.  En hoop langs de andere kant ook op jullie site meer tips te vinden, want ik ga natuurlijk voor een volgende keer dit thema niet meer deze map bestellen…
Lieve D. C., Emblem


Ik ben een zonnetje!

Met zes communiecantjes waren ze ennne ze zagen er erg zonnig uit, want dankzij jullie CD en uitgewerkte viering werd hun dag een leuk feest. Ik heb alle liedjes van ik ben een zonnetje gebruikt (dank u wel!) Aan de uitgewerkte viering heb ik sommige kleine dingen veranderd. Bij de voorbereiding hebben we een zonnetje (in pluche), een rond kaasdoosje als zon, een grote zon met ieder zijn zonnestraaltje samen geknutseld en of ze dat fijn vonden!
Duizend maal bedankt dat er mensen zijn met leuke ideeën zoals jullie.
Christel V.

Vorig jaar heb ik gewerkt met 'Ik ben een zonnetje' + alle liedjes van de CD.
Dat was het eerste schooljaar dat er een totaal andere viering ging zijn dan andere jaren.
De kinderen waren laaiend enthousiast over de liedjes. En de reacties van de aanwezige mensen waren niets anders dan lovende woorden.
Wendy W.

Het was een meer dan geslaagde doe-viering voor kinderen met zeer verstaanbare teksten.
De reacties die we hebben gekregen van de ouders,... waren heel positief.
Dank u wel voor dit prachtige aanbod.
Marleen D. M., Mariekerke

De viering zelf werd globaal gevolgd met hier en daar enkele aanpassingen. We kregen heel veel positieve reacties. Besluit : Zeer goed bruikbaar materiaal.
Andrea D., Oordegem

Het weer viel verschrikkelijk erg tegen. Dit is de eerste keer in 8 jaar tijd dat het zo slecht weer was. Maar toch kon dit onze (die van mij en van de kinderen met hun ouders) dag niet verpesten. Met zo'n zonnige viering die we hadden....
De viering is fantastisch verlopen. Zoals ik reeds eerder vermeld heb...in de kerk scheen wel degelijk de zon. De kinderen hebben zeer enthousiast meegedaan. Ze vonden het toffe liedjes om te zingen. Ik heb ook gewoon alle liedjes gebruikt van de cd. Ze waren allemaal even goed en tof om te zingen. Alleen heb ik er nog een 'onze vader' bijgevoegd. Daar vind ik dat er zeer weinig keuze in is. Ik varieer nogal eens graag. Misschien een tip voor de volgende cd?
[Een Fijne Dag!: ondertussen verscheen de cd 'Op het goede spoor!' waarop o.a. een hedendaagse versie van het onzevader te vinden is.]
Ook de ouders en andere aanwezigen in de kerk vonden het een zeer geslaagde viering. De 'kritieken' waren lovend.
Ik wil nog even vermelden dat ik enorm blij ben met jullie cd's. Ik heb ze al allemaal gekocht en gebruikt
Cindy S.

Een duim voor Jezus!

De kinderen zongen de liedjes zeer goed, het waren ook echte meezingers!
Het liedje 'Dag Jezus' hebben we door 3 kdn (2 meisjes en 1 jongen) laten zingen. Het refrein zongen ze samen, nadien zongen de meisjes de strofe terwijl de jongen begeleidde met een bellenkrans. Bij de tweede strofe zong de jongen alleen en begeleidden de meisjes met een bellenkrans. Dit was zeer ontroerend en aangrijpend om ze daar zo te zien staan.
Het was een GESLAAGDE, PRACHTIGE viering, zowel de muziek als de teksten sloegen aan.
Bedankt voor het aanbieden van zulke mooie vieringen!
Cindy. J., Kalken

Een prachtige cd met mooie liedjes waar de kinderen helemaal gek van zijn. Een aanrader!
Wij vonden de liedjes vooral geschikt omdat de kinderen er veel gebaren bij konden doen, waardoor ze goed te onthouden waren.
Alleen al voor de eerste communie en de toffe sfeer errond hoop ik dat ik ooit terug in een eerste leerjaar les mag geven.
Annelies T.

We hebben bijna alle liedjes gebruikt, ook bij de presentatieviering hebben we een paar liedjes gezongen. Het was een prachtige viering, de liedjes waren erg vlot en mooi. Een succes!!!
Ellen d.H., Oostburg (NL)

Sommige ouders waren echt aangedaan. Als slot zongen we een duim voor jou. Ieder kind met een duim uit tekenpapier allerlei kleuren op een stokje.Daarmee maken we bewegingen op het refrien .We kregen na de viering een geweldig applaus. En iedereen sprak met veel lof over de viering. De kerk was prachtig versierd met witte bloemen en bloemstukken ons aan geboden door de papa van een meisje uit de kans. Het is nog nooit zo mooi geweest.
Lutgarde C., Zandbergen

We waren heel tevreden over dit thema, we vonden het fijne, kindvriendelijke liedjes. We konden de kerk 'aankleden' in het thema met allemaal zelf gemaakte bestempelde duimen. Zelfs ons moederdag geschenkje dat we zondag hebben afgegeven tijdens onze viering was in het thema: een schilderij gemaakt met duimafdrukken en zelfs op het geschenkpapier stond 'een duim voor jou'. De teksten die voorgelezen werden door de kinderen waren op hun niveau, niet te moeilijk. De eerst lezing is zelfs door onze kindjes voorgelezen aan de hand van een rollenspel. Het liedje 'dag Jezus' werd door 3 kinderen helemaal alleen gezongen en sommige ouders zaten met tranen in hun ogen, zo mooi ! Bij 3 liedjes: hé, kom erbij, kom klap maar in de handen en een duim voor Jezus, waren er kinderen die begeleiden met een muziekinstrumentje ,dit was ook zeer leuk en niet te moeilijk voor hen. Op het einde van de viering kregen we van alle ouders en de priester een dikke opgestoken duim en dit deed ons allemaal veel plezier !!
Iris C.


Een keitoffe Vriend

Met enkele kleine instrumentjes zoals belletjes, kokosnoot, flesjes gevuld met boontjes, werden de liedjes nog wat bijgekleurd.Het liedje 'Superblij ' werd ook met hart en ziel 'super' meegezongen.
Kortom...bedankt voor de leuke liedjes !! Het helpt ons ieder jaar onze viering enthousiast te houden voor jong en oud !!
Ingrid L., Zuienkerke

Fantastische liedjes eenvoudig aan te leren, en met swing zodat de kinderen ze heel graag zongen, lichaamstaal vonden ze er spontaan zelf bij.
Fientje D., Halle

 

Ik geef je mijn woord

De vormheer was vol lof over het intredelied 'in het voetspoor van de Heer'. Ook uit de cd 'ik geef je mijn woord'. Hij vond het zo'n mooi lied! "Als je ooit een tekst van een lied boven je bed hangt, zou het deze moeten zijn!" zei hij.
Een pluim dus voor jullie!
Rita Van Gool, Kampenhout

 

 

 
ontvang onze nieuwsbrief

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

 

Bookmark and Share

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

De kindjes van mijn klas vinden het superfijn om met Juul te werken.
Heidi Debruyn, Basisschool Knipoog Ter-Muilen